Skip to content

Ik (Marleen) ben danseres en theatermaker en studeer komend jaar af aan de Theaterdocent Verkort opleiding van de Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten. Ik heb nogal een ambitieus afstudeerplan. In 2018 heb ik mijn intersekse verhaal voor het eerst op het podium verteld in de voorstelling ID van ID Theatre Company. Daar was het een klein onderdeel van het grotere onderwerp identiteit, maar ik merkte hoe waardevol het was om mijn verhaal live tegen een publiek te vertellen. In nagesprekken kwamen heel veel vragen, maar vooral heel veel waardering. En bijna altijd was de uitslag: hoe kan het dat wij hier nog nooit van gehoord hebben? Omdat je je verhaal live vertelt en het publiek de persoon bij het verhaal ziet, staan mensen (naar mijn ervaring) echt even stil bij het verhaal en laten ze het ook binnenkomen, in plaats van dat ze misschien weer door scrollen naar het volgende verhaal op hun startpagina. Daarom wil ik heel graag mijn afstuderen weiden aan intersekse personen, om meer bekendheid te genereren, om mensen te leren dat de tweedeling man/vrouw biologisch niet klopt, om de rol van artsen te bespreken en vooral om verhalen te vertellen die we nog te weinig gehoord hebben.

Nu vind ik het fijn om dat niet helemaal alleen te doen. Ik ben immers ook maar 1 verhaal. Daarom bestaat mijn afstuderen uit twee fases. Voor de eerste fase zoek ik intersekse personen die het tof vinden om met mij een theatraal avontuur aan te gaan. Samen met jullie wil ik zoeken hoe we een theatervoorstelling kunnen maken, die bestaat uit onze verhalen, maar die samen ook een theatervoorstelling vormen. We zullen gebruik maken van verschillende middelen zoals muziek, filmprojectie, tekst/poëzie en beweging. Dus denk niet meteen dat je hele Shakespeare teksten op moet zeggen (mag wel), maar iedereen wordt in zijn kracht ingezet. Dus mocht je niet graag op de voorgrond staan, maar het wel tof vinden om teksten te schrijven, of bijvoorbeeld muziek of kleding te maken, kunnen we je ook heel goed gebruiken.

De repetities zullen vanaf februari 2020 plaatsvinden en we zullen begin juni spelen. Repetitietijd (1 keer per week, doordeweeks of weekend, + 2 werkweekenden) en repetitielocatie wordt in overleg met de spelers afgesproken. Mocht je nieuwsgierig zijn, of heb je nog vragen, stuur mij dan een mailtje. Om een idee te geven hoe verschillende disciplines samen kunnen komen, is hier de trailer van de voorstelling ID. Dit zijn professionele acteurs en het is puur om een idee te geven, dus voor de rest gaat het hier helemaal niet op lijken ;).

Ik hoop tot ziens.

Back To Top
Zoeken