Skip to content

Hartelijk dank voor uw verzoek. In principe zijn we altijd geïnteresseerd om maatschappelijk bewustzijn rondom AIS en aanverwante intersekse-aandoeningen te verhogen door mee te werken aan mediaproducties. We verwelkomen iedere aanvraag van mediaprofessionals.

In het verleden hebben we verschillende contacten gehad met kranten, tijdschriften en tv-zenders. Met gemengde resultaten: het heeft veelal geleid tot nuttige berichtgeving, wat met het doorbreken van stigma’s en taboes heeft geholpen bij het maatschappelijk accepteren van deze condities. Het is echter ook gebeurd dat enige mate van sensatie of aanstootgevende (kranten)koppen door ons niet voorkomen konden worden. Dit heeft ervoor gezorgd dat onze leden terughoudend zijn met het deelnemen aan interviews, tenzij ze volledige inspraak hebben en op de hoogte zijn van uw ‘geloofsbrieven’ en onpartijdigheid.

Een bijkomend probleem is dat de vereniging geleid wordt door vrijwilligers die veelal ook een drukke fulltime-baan hebben. Een groot deel van hun vrije tijd wordt in beslag genomen door de dagelijkse werkzaamheden van het bestuur van de vereniging. Dit laat vrij weinig tijd over om contacten te leggen met de pers/media, tenzij het vanaf het prille begin heel duidelijk is dat mensen met AIS of een andere intersekse-aandoening en hun families duidelijk baat hebben bij een dergelijke samenwerking.

Om die redenen vragen we u om de volgende vragen in te vullen, zodat we uw aanvraag met deze voorkennis in overweging kunnen nemen en hierop snel actie kunnen ondernemen.

Alle velden zijn verplicht, tenzij anders vermeld.

 • Algemene informatie publicatie

 • Uitvoerbaarheid

 • Medisch advies

 • Eigen gegevens

  Vertel ons iets over uzelf
 • Bent u een journalist, onderzoeker, anders?
 • Extra informatie

 • Wij vragen u uitgebreid onze website te bestuderen om goed geïnformeerd te zijn.
 • Ieder project dat gaat over een complex en verwarrend onderwerp als dit, kan alleen succes hebben en wederzijds nuttig zijn, wanneer we zeker zijn dat u uw best doet deze condities goed te begrijpen en dat uw programma/artikel oprecht bedoeld is om degenen met AIS of een (aanverwante) intersekse-aandoening te helpen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top
Zoeken