Skip to content

Auteur: Eveline Hagenbeek
Publicatiedatum: 1 juni 2005
Publicatiemedium: Fancy
Type publicatiemedium: Tijdschrift
Link naar het medium: Fancy

In 2004 heeft Laura (18) meegewerkt aan een ‘Heftig Verhaal’ in de Fancy. Een jaar later kijkt Laura terug op het artikel en hoe ze het ervaren heeft om in de Fancy te staan.

De inhoud van het artikel:

Welkom bij Fancy Flashback. De nieuwe rubriek waarin we mensen die ooit met een Heftig Verhaal of Anoniem in Fancy hebben gestaan, vragen hoe het nu met ze is.

Naam: Laura (18)
In Fancy: nr 6, 2004
Onderwerp: Laura heeft AOS. Dat betekent dat ze is geboren zonder baarmoeder.

“Toen mijn verhaal in Fancy stond, heb ik het aan een vriendin laten lezen. Ze wist niet dat ik AOS heb, het is toch makkelijker om het te laten lezen, dan om het hele verhaal te gaan vertellen. Ook kreeg ik na een paar weken een hele grote envelop met brieven, gedichten en tekeningen van Fancy-lezeressen. Het waren er zoveel, het was echt niet normaal! Ik heb de hele nacht met een glimlach zitten lezen. Soms was het ook aangrijpend en emotioneel. Het waren teveel brieven om iedereen persoonlijk terug te schrijven, daarom wil ik iedereen hierbij heel erg bedanken. Ik heb er veel steun aan gehad. Ik heb ook een mail gekregen van een meisje die ook AOS heeft. Ze had het net een paar maanden eerder te horen gekregen en wist niet dat er een groep bestond voor mensen met AOS. Ik heb haar met andere lotgenootjes kennis laten maken en meegenomen naar een groepsbijeenkomst.

Ik ben blij dat mijn verhaal nu op papier staat. Ik gebruik het om anderen te laten lezen wat ik heb. Dan hoef ik bijna niets meer uit te leggen. Niet iedereen weet ervan, mijn klasgenoten en veel vrienden weten het bijvoorbeeld niet. Ik blijf er altijd toch nog voorzichtig mee omgaan.

Ik moet nog regelmatig naar het ziekenhuis voor onderzoeken of controles. Ik heb veel gehad aan een dokter in het kinderziekenhuis in Utrecht. Zij heeft mij zo opgepept, dat ik me een stuk zekerder ben gaan voelen en dat ik meer open ben over AOS.

Het hoofdstuk AOS is nog niet afgesloten. Ik zal altijd naar het ziekenhuis moeten gaan en het blijft mijn hele leven bij me. Het leukste nieuws is dat ik mijn droomman heb gevonden! Ik kwam hem tegen op vakantie, hij is nu al zeven maanden mijn toppertje. Hij weet alles. Ik ging een keer een weekend weg met mijn vriendinnen die ook AOS hebben. Ik vond het moeilijk om te liegen en heb hem toen opgebeld en alles verteld. Hij reageerde heel lief. Het gaat nu, een jaar later, heel goed met me. Er zal heus nog wel een keer een down komen, maar tot nu toe gaat het ‘Uppergoed’ met mij. Eigenlijk kan ik wel zeggen dat ik een verhaal heb met en happy end!”

Back To Top
Zoeken